Virusscanner Android, is dit nodig?

Wil je voorkomen dat jouw Android telefoon of tablet gehackt wordt of besmet wordt met een virus, dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan je Android beveiliging. Hoe je ervoor zorgt dat jouw Android phone beter beveiligd wordt tegen hackers en virussen, lees je op deze pagina. Zo lees je in dit artikel vier belangrijke tips die je kunt raadplegen om de Android security van je telefoon of tablet te verbeteren. En omdat deze tips gemakkelijk te implementeren zijn, kan iedereen de Android beveiliging van zijn of haar tablet / smartphone verbeteren.

Tip 1: let op de permissies van apps

Voor je een app kunt downloaden, krijg je altijd eerst een overzicht te zien van de app permissies van de betreffende apps. De permissies van een app zijn simpelweg de zaken waar jouw app toegang voor krijgt na het downloaden en wat de betreffende app allemaal precies kan doen met je gadgets. Zo geef je bij het downloaden van de Facebook app deze app bijvoorbeeld toegang tot je foto’s, terwijl je bij een zaklamp app waarschijnlijk minder permissies hebt.

De meeste mensen kijken niet naar de app permissies bij het downloaden van een nieuwe applicatie, maar dit zou je eigenlijk wel moeten doen. Wil je namelijk een aplicatie downloaden, maar zie je dat deze app toegang heeft tot zo ongeveer je hele telefoon of tablet? Dan kun je deze beter niet downloaden, om jezelf en je smartphone of tab te beschermen.

Tip 2: download alleen apps uit de Play Store

De Play Store is de officiële app store van Android. Als je een app wil downloaden voor je telefoon of tablet, wordt dan ook aangeraden om dit in de Play Store te doen. Andere app stores zijn namelijk niet altijd betrouwbaar en kunnen dus voor schade aan je telefoon of tablet zorgen. Ook als een app in de Play Store betaald is en je eigenlijk een gratis versie wil downloaden, wordt het niet aangeraden om dit in een andere app store te doen om geld te besparen.

Tip 3: download beveiligingsapps

In de Play Store vind je diverse beveiligingsapps. Dit zijn Android-apps die je kunt downloaden om je gadgets veiliger te maken, waarbij er minder virussen in je telefoon of tablet kunnen komen en je bovendien minder risico loopt op inbraken van hackers. Je hoeft niet alle beveilingsapps te downloaden, maar het downloaden van één of twee apps kan al veel verschil maken voor de Android-beveiliging van je telefoon of tablet.

android met een ingebouwd slot

Tip 4: vergrendel je telefoon of tablet

Net zoals je computer een wachtwoord nodig heeft, heeft je tablet dit ook nodig en vergeet de virusscanner voor Android niet. Kies daarom nooit voor een vergrendeling zonder wachtwoord bij het instellen van je telefoon of tablet, maar stel altijd een wachtwoord in om de Android beveiliging van je telefoon en tablet te verbeteren. Lees ook deze  Facebook van beste antivirus software.